Loopbaanleren en de decaan

Wat ga je doen na Effent? Die vraag is niet een-twee-drie te beantwoorden. Je mentor zal je hierbij helpen. Samen met je mentor bekijk je waar je goed in bent, waar je interesses liggen en wat je zou willen doen na de mavo. Daar begin je al mee in klas 1 in de lessen "sectororiëntatie". Je hebt met je mentor ook regelmatig loopbaangesprekken. Alles leg je vast in je loopbaandossier. Soms kom je er met je mentor niet helemaal uit. Dan kan de schooldecaan je waarschijnlijk verder helpen.

Dhr. M. Trommelen en mevr. N. Kops zijn onze schooldecanen. 
De schooldecaan geeft voorlichting over beroepen, vervolgopleidingen en studiemogelijkheden. Die voorlichting geeft hij niet alleen in klassen en op ouderavonden, maar ook speciaal voor jou en je ouders. Mevr. Kops regelt samen met de mentoren van klas 1 en 2 de sectororiëntatie. Men. Trommelen regelt met de mentoren van klas 3 en 4 de keuzebegeleidingsactiviteiten (Job Experience, vmbo-informatiemarkt etc.) en adviseert je bij de keuze van je vakkenpakket en vervolgopleiding.

Als je een juiste studierichting moet kiezen, kan de schooldecaan je daarbij dus adviseren. Om een goed advies te krijgen, worden ook testen afgenomen. Voor sommige soorten testen wordt een vergoeding gevraagd. De decaan legt en onderhoudt contacten met andere scholen en opleidingen. Hij informeert je bijvoorbeeld over kennismakings-dagen in het mbo en op de havo. Hij verstrekt informatie en inschrijfformulieren voor verdere studie. Als dat nodig is, schakelt hij externe deskundigen in op het gebied van studie- en beroepskeuze.

Elke donderdag is het decanendag! Dit betekent dat onze decanen op donderdag meestal rechtstreeks op school te bereiken zijn: telefoonnummer: 0162 453727.