Keurmerk veiligheid

Effent heeft het Keurmerk Veilige School. Gepaste voorzieningen zijn in het techniek-, nask-, sport- en verzorginglokaal maar ook over de hele school aangebracht om ongelukken te voorkomen en op te treden bij calamiteiten. In elk lokaal hangt een instructie op welke wijze je in noodgevallen het gebouw moet verlaten. De school heeft een bedrijfsnoodplan. Er bestaat een actief team van BHV-ers (Bedrijfshulpverleners) en/of EHBO-gediplomeerde medewerkers. dat bijv. regelmatig een ontruimingsplan van de school oefent.

Om ieders welzijn te garanderen en veiligheid te waarborgen zijn er ook afspraken gemaakt wat kan en natuurlijk vooral ook niét kan. Daar houden we elkaar aan. In de Schoolgids lees je welke regels we op Effent naleven. Op de pagina Onze Schooldocumenten vind je ook het Schoolveiligheidsplan.

Op deze manier probeert de school voor iedereen een veilige plaats te zijn waar respectvol omgaan met elkaar gewoon is. Gebeurt er dan toch iets dat niet door de beugel kan, wordt er een verslag van gemaakt. Dit hebben we afgesproken met de andere scholen in de regio, de politie en het bureau HALT in het convenant ‘ De Veilige School’.