Activiteiten en excursies

Activiteiten

In de loop van het jaar vinden er tal van activiteiten plaats. 

Voor de 3e-jaars is er de themadag ‘Hoezo Gehandicapt?!’ waar mensen met de meest uiteenlopende handicaps workshops verzorgen en je uitnodigen mee te doen met allerlei behendigheidsspelen. Op dezelfde dag heeft klas 4 een echt Congres. Dat Congres staat in het teken van de voorbereiding op het examen.

Vaste activiteiten in het jaar zijn ook het Carnavalsfeest, de Kerstactiviteit, de Gala-avond voor de bovenbouw en natuurlijk het Eindfeest. De Leerlingenraad organiseert altijd iets op Valentijndag. Deze activiteiten zijn er voor de hele school. Voor ieder schooljaar worden daarnaast nog andere activiteiten georganiseerd. Zo is er voor de 1ejaars een filmavond, voor de 2ejaars een spooktocht en voor de 3ejaars het SOK-project waar je kennis maakt met allerlei nieuwe en vaak avontuurlijke sporten.

Sinds het schooljaar 2012-13 organiseert Effent voor de 1ejaars een speciale Opa-en-Oma-middag. Grootouders spelen een grote rol bij de opvoeding van kinderen, reden waarom we ze ook graag bij onze school betrekken. Op deze middag presenteren leerlingen zich muzikaal en maken grootouders verder kennis met de school.
Vanaf 2013-14 is er onder de titel Effenterug een avond voor degenen die de school een jaar eerder met een diploma verlaten hebben. Gewoon om van elkaar te horen hoe het met iedereen gaat.

Excursies

Ieder schooljaar kun je deelnemen aan een excursie. Voor de 1e- en  de 2ejaars is de bestemming wisselend, maar staat in het teken van actief bezig zijn. De 3e jaars bezoeken een buitenlandse hoofdstad (zoals Parijs of Londen). De examenkandidaten sluiten het schooljaar af met een lang weekend naar de Ardennen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een bijzondere activiteit. De Effent gala-avond!