Activiteiten

Om je schooltijd nóg leuker te maken, vinden er in de loop van het jaar tal van activiteiten plaats waaronder het Carnavalsfeest, de Kerstactiviteit, Gala-avond voor de bovenbouw en natuurlijk het Eindfeest.

Verder organiseert de Leerlingenraad altijd iets op Valentijnsdag. Al deze activiteiten zijn er voor de hele school. Daarnaast worden er ook afzonderlijk voor ieder leerjaar activiteiten georganiseerd zoals een filmavond voor de 1e jaars, een spooktocht voor de 2e jaars en het SOK-project voor de 3e jaars waarin je kennis maakt met allerlei nieuwe en vaak avontuurlijke sporten.

Voor de 3e-jaars is er nog de themadag ‘Hoezo Gehandicapt?!’ waar mensen met de meest uiteenlopende handicaps workshops verzorgen en je uitnodigen mee te doen met allerlei behendigheidsspelen. Op dezelfde dag vindt voor klas 4 een echt Congres plaats wat in het teken staat van de voorbereiding op het examen.

Effent organiseert jaarlijks voor de 1ejaars een speciale Opa-en-Oma-middag. Grootouders spelen een grote rol bij de opvoeding van kinderen, reden genoeg om ze bij onze school te betrekken. Op deze middag presenteren leerlingen zich muzikaal en maken grootouders verder kennis met de school.

Excursies

Ieder schooljaar kun je deelnemen aan een excursie. Voor de 1e- en 2ejaars is de bestemming wisselend, maar altijd in het teken van actief bezig zijn. De 3e jaars bezoeken een buitenlandse hoofdstad (zoals Parijs of Londen). De examenkandidaten sluiten het schooljaar af met een lang weekend naar de Ardennen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een bijzondere activiteit, de Effent gala-avond!