Mavo

Binnen het vmbo biedt Effent de theoretische leerweg aan. Zoals het woord al zegt: veel theorie en wat minder praktijkvakken. Toch zorgen we ervoor dat je door middel van projecten genoeg ervaring opdoet in de praktijk. Ook bij de theoretische vakken leer je echt niet alleen uit een boek. We werken met iPads en bij een aantal vakken in de vorm van practica.

‘Uniek is de tweejarige brugperiode Mavo-Havo, waar het Mgr. Frenckencollege en Effent gezamenlijk vorm aan geven. Rond de 30 leerlingen stromen jaarlijks na het 2e jaar bij ons door naar de Havo 3-klas op het Frencken’, klinkt het enthousiast uit de mond van dhr. W. Verhulst, coördinator Mavo-Havo.

Wanneer kom je voor die burgperiode in aanmerking? Verhulst:’ De brugperiode Mavo-Havo is bedoeld voor de leerlingen met een dakpan advies van de basisschool. Daarnaast is het een prima oplossing voor leerlingen die vanwege het advies net niet toegelaten kunnen worden tot de Vwo-Havo brugklas op het Mgr. Frencken College. Als deze leerlingen zich aanmelden, schrijven we ze in op Effent. Daar volgen zij de lessen, die mede door leraren van het Frencken ontwikkeld zijn maar door Effent-docenten worden gegeven.’ Met als resultaat dat jaarlijks zo'n 35% naar de Havo3-klas uitstroomt. 'Én onze leerlingen doen het bovendien opvallend goed op het Frencken'.